Trecerea printr-un divort poate avea consecinte emotionale, psihologice si financiare majore asupra tuturor persoanelor implicate. Daca doriti sa divortati, aveti nevoie de un avocat divort Iasi pentru consiliere specializata, care va poate ajuta in tot acest demers pentru a reusi sa treceti mai departe peste o etapa mai putin placuta a vietii, dar, in unele cazuri, necesara.

Indiferent de motivele divortului, odata ce ati luat aceasta decizie, cel mai important pas este sa apelati la un avocat specializat in divort din Iasi, pentru a va apara mai bine drepturile si a va ajuta sa luati cele mai potrivite decizii pe tot parcursul procesului.

Cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena din Iasi ofera consultanta de specialitate pentru procesele de divort, asistare si reprezentare juridica a partilor pe toata perioada procesului de divort, precum si redactarea documentelor juridice aferente proceselor de divort.

De asemenea, Duhnea Dana Elena, avocat divort Iasi, asigura servicii juridice si in privinta cererilor accesorii divortului, respectiv exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea unui program de vizitare a minorilor, pensie de intretinere, locuinta minorului si in alte aspecte ce privesc desfacerea casatoriei.

Desfacerea casatoriei poate interveni, conform legislatiei in vigoare, pentru urmatoarele motive:

  • Prin acordul partilor;
  • Atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
  • La cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt ce a durat cel putin 2 ani;
  • Din motive de sanatate, ce fac imposibila continuarea casatoriei;
  • Durata procesului de divort: in functie de circumstantele concrete ale fiecarei spete (divort prin acord/culpa comuna/culpa exclusiva a unuia dintre soti, divort cu minori, divort fara minori), procesul poate dura de la 2 luni (1 termen de judecata) pana la 1 an.

In ceea ce priveste costurile estimative ale procesului de divort, trebuie avute in vedere urmatoarele:

1. Taxa de timbru care difera in functie de motivul de divort invocat, respectiv: 200 lei in cazul divortului prin acordul partilor; 100 lei in cazul in care, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila, precum si in situatia separarii in fapt ce a durat cel putin 2 ani; 50 lei pentru divortul din motive de sanatate, ce fac imposibila continuarea casatoriei.

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca, in situatia in care odata cu cererea de divort se va solicita si partajarea bunurilor comune, urmeaza a se stabili o taxa de timbru calculata la valoarea masei partajabile.

2. Onorariul de avocat divort Iasi, care difera in functie de complexitatea cauzei (divort cu/fara minori, realizarea partajului bunurilor comune, existenta mai multor capete accesorii divortului);

3. Eventuale costuri de traduceri, legalizari acte.


In procesul de divort, abordarea noastra ii ajuta pe clienti sa inteleaga procedurile in complexitatea lor si implicatiile sale juridice si practice, astfel incat atat costurile, cat si timpul necesar pentru solutionarea problemelor sa fie cat mai reduse.

Asistenta si reprezentarea in instanta oferite de Duhnea Dana Elena, avocat divort Iasi, se axeaza pe solutii special concepute pentru fiecare caz in parte, plecand de la interesele si obiectivele clientilor. De asemenea, confidentialitatea si discretia sunt mereu garantate.