Dreptul Familiei reprezinta ramura de drept care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc din casatorie, rudenie, adoptie si alte raporturi asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu relatiile de familie. Un domeniu pe cat de complex, pe atat de sensibil, Dreptul Familiei abordeaza aspectele legate de casatorie, divort, adoptia copiilor, raspunderea parinteasca, partajul bunurilor intre soti, obligatia de intretinere etc.

Duhnea Dana Elena, avocat Dreptul Familiei, asigura consultanta, asistenta si reprezentare juridica de specialitate in fata instantelor judecatoresti in cauze privind: divortul, impartirea bunurilor sotilor, incredintarea minorilor, stabilirea domiciliului pentru minori, stabilirea pensiei de intretinere, exercitarea autoritatii parintesti etc.

Printre serviciile oferite de cabinetul de avocat Iasi "Duhnea Dana Elena" se numara:

 • asistenta si reprezentare juridica in cauzele de divort prin acord, din culpa exclusiva sau din culpa comuna;
 • asistenta si reprezentare juridica in cauze privind partajul bunurilor mobile si imobile in timpul sau dupa desfacerea casatoriei;
 • obtinere despagubiri sau pensie compensatorie pentru desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a unuia dintre soti;
 • anularea casatoriei;
 • tutela/curatela;
 • punere sub interdictie judecatoreasca.

De asemenea, Duhnea Dana Elena, avocat Dreptul Familiei, va ofera asistenta juridica si reprezentare in procese de:

 • stabilire a autoritatii parintesti in mod exclusiv catre unul dintre parinti etc.;
 • stabilire a filiatiei, tagada paternitatii sau recunoasterea copilului din afara casatoriei;
 • obtinere pensie de intretinere pentru minori (majorare, sistare sau diminuare);
 • incredintare spre crestere si educare a copiilor minori;
 • stabilire program de vizitare minori pentru unul dintre parinti;
 • obtinere ordin de protectie a victimelor infractiunilor de violenta in familie;
 • suplinirea acordului parental pentru deplasarea in strainatate in cazul refuzului nejustificat al celuilalt parinte;
 • punere in executare a hotararilor judecatoresti cu privire la minori;

Necesitatea asistarii si reprezentarii de catre un avocat specializat in Dreptul Familiei este impusa atat de multiplele modificari si completari legislative care nu pot fi cunoscute si interpretate in mod corect de catre o persoana fara pregatire in domeniu, cat si de prezenta in fata instantei a unei persoane neimplicate emotional, total echidistante, care sa expuna faptele dintr-o perspectiva juridica si 100% reala.

Litigiile din sfera Dreptului Familiei sunt usor mai dificile, intrucat implica atat rationalul, cat si emotionalul. Insa un avocat cu experienta in domeniu, asa cum este si Duhnea Dana Elena, va reusi sa reprezinte cu succes orice client, pentru a-i proteja interesele si a-l feri de orice problema de natura juridica.

Un aspect foarte important pe care orice avocat de Dreptul Familiei trebuie sa il inteleaga este faptul ca rolul sau este, mai intai de toate, unul de mediator in caz de dezacord familial. Din moment ce conflictele nu sunt intotdeauna permanente, el poate sustine sau sugera solutionarea in afara instantei, in functie de caz.

Duhnea Dana Elena, avocat Dreptul Familiei din Iasi, este dedicat profesiei sale, se implica activ in rezolvarea cauzelor si trateaza fiecare speta cu profesionalism. Astfel, clientii care apeleaza la cabinetul de avocat Iasi "Duhnea Dana Elena" vor obtine solutii eficiente si durabile pentru toate problemele care intra in sfera Dreptului Familiei. Dovada stau rezultatele notabile in domeniul litigiilor privind cauzele cu minori si familie solutionate cu succes pana in prezent.