Asa cum un proces de divort are consecintele sale de natura psihologica si financiara, procesul de partaj sau impartirea bunurilor dupa divort in 2020 este in stransa legatura cu neintelegerile dintre soti. In cautarea unor solutii amiabile si favorabile pentru ambele parti, tot mai multe persoane apeleaza la un avocat partaj care le poate oferi servicii juridice specializate, in functie de caz.

Partajul reprezinta acea operatiune juridica prin care se pune capat proprietatii comune, indiferent ca este vorba despre proprietatea comuna pe cote-parti sau despre proprietatea comuna in devalmasie (situatia bunurilor comune ale sotilor). Partajul bunurilor sotilor se poate realiza atat in urma procedurii de divort, cat si in timpul casatoriei.

Pentru ca un partaj sa se finalizeze cu succes, este necesara experienta vasta si pregatirea temeinica a unui avocat partaj din Iasi. In acest sens, cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena va sta la dispozitie oricand pentru a va oferi toate informatiile necesare, actuale si detaliate despre acest domeniu. Spontaneitatea, stapanirea de sine si echidistanta sunt trasaturile care descriu cel mai bine competenta unui avocat specializat in partaj.

Servicii juridice oferite:

 • Negociere pentru stabilirea partajului prin acord;
 • Consultanta juridica in probleme privind impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei sau dupa desfacerea acesteia;
 • Asistenta si reprezentare juridica in partajul bunurilor comune;
 • Redactare actiune/intampinare/cerere reconventionala partaj;
 • Redactare de tranzactii.

In ceea ce priveste modalitatea de efectuare a unui partaj judiciar, acesta se poate realiza:

1. Pe cale conventionala (in situatia in care coproprietarii se inteleg intre ei cu privire la modalitatea de realizare a partajului) la notarul public sau in cadrul procesului de divort prin incheierea unei tranzactii.

Avand in vedere cheltuielile unui partaj judiciar in fata instantei de judecata, recomandarea noastra este cea de solutionare a partajului de comun acord, sens in care Cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena din Iasi, avocat partaj, va asigura asistenta si consultanta juridica in asemenea spete.

2. Prin hotarare judecatoreasca la instanta de judecata (in situatia in care partile nu se inteleg cu privire la modalitatea de impartire a bunului comun).

Instanta de judecata va solutiona partajul in una din urmatoarele variante:

 • partajarea in natura, proportional cu cota-parte a fiecarui coproprietar;
 • atribuirea intregului bun in proprietatea exclusiva a unui coproprietar, in schimbul unei sulte;
 • vanzarea bunului si distribuirea pretului: vanzarea bunului se face in modul stabilit de coproprietari sau, in caz de neintelegere, la licitatie publica, in conditiile legii, iar distribuirea pretului catre coproprietari se va realiza proportional cu cota-parte a fiecaruia dintre ei;

In ceea ce priveste bunurile care fac obiectul partajului intre soti, acestea sunt reprezentate in principal de:

 • bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei de catre oricare dintre soti;
 • sumele de bani imprumutate de catre soti sau de catre unul dintre ei unor terte persoane si care nu au fost restituite integral pana la momentul partajului;
 • sumele de bani aflate in conturile bancare curente ale sotilor, cat timp aceste sume pot fi integrate in masa partajabila;
 • veniturile (chirii, arenzi etc.) realizate de soti prin folosirea bunurilor comune de catre terte persoane.

In situatia in care doriti sa initiati un proces de partaj judiciar, cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena, avocat partaj Iasi, va ofera atat consultanta, cat si asistare si reprezentare juridica in fata instantelor de judecata. Pentru solutii prompte si ancorate in prezent, nu ezitati sa ne contactati!