Atunci cand vine vorba despre diferite activitati comerciale, este foarte important sa luam in calcul si posibilitatea de a apela la un avocat recuperare creante pentru a se recupera anumite debite restante.

Dreptul la creanta este un drept relativ in temeiul caruia titularul (creditorul) poate pretinde subiectului pasiv (debitorul) sa realizeze sau sa nu realizeze un anumit lucru, sub o anumita constrangere. Cu alte cuvinte, procesul de recuperari creante consta in a va aduce banii cuveniti inapoi, pentru ca activitatea comerciala pe care o desfasurati sa isi poata continua cursul firesc, in cele mai bune conditii.

Procedura de recuperare creante reprezinta o parte importanta a activitatii juridice desfasurate de cabinetul nostru. In functie de calitatea creditorului sau a debitorului, respectiv persoane fizice/persoane juridice, cabinetul de avocat Iasi "Duhnea Dana Elena" ofera servicii juridice complete si personalizate nevoilor fiecarui client pentru recuperarea debitelor restante.

Specializat in recuperari creante, cabinetul nostru va identifica cea mai rapida si convenabila metoda de recuperare a datoriilor, indiferent de tipul acestora, respectiv:

  • Imprumuturi nerestituite la termen;
  • Facturi fiscale scadente si neachitate;
  • Contracte nerespectate;
  • Sume datorate in baza unor contracte de prestari servicii, contracte de inchiriere, hotarari judecatoresti;
  • Orice alte creante, indiferent de natura acestora.

Activitatea de recuperare datorii include mai multe servicii pe care le poate oferi un avocat recuperare creante, acestea fiind menite sa eficientizeze procedura. Este vorba despre:

  • Recuperarea creantelor pe cale amiabila – implica o procedura prealabila promovarii unei actiuni in instanta, concretizata prin contactarea debitorilor, redactarea de notificari si somatii, negocieri in vederea stabilirii unor termene de plata;
  • Recuperarea creantelor prin intermediul unei actiuni in justitie – in functie de tipul creantei, se va identifica varianta cea mai potrivita (cerere de valoare redusa, ordonanta de plata, actiune de drept comun), menita sa conduca la recuperarea efectiva a debitului;
  • Recuperarea creantelor in cadrul executarii silite – cabinetul nostru specializat in recuperari creante ofera consultanta si asistenta juridica inclusiv in faza executarii silite, prin redactarea cererii de executare silita, mentinerea unui contact permanent cu executorul judecatoresc si supravegherea stadiului dosarului.

Transparenta in procesul de recuperari creante

Vom depune toate eforturile disponibile legale spre recuperarea creantelor pana la incasarea efectiva a banilor sau pana la emiterea sentintei de incheiere a falimentului. Va asiguram, de asemenea, ca vom epuiza toate caile legale in vederea recuperarii creantei in cazul fiecaruia dintre debitorii dumneavoastra.

Platile intarziate, un obstacol in dezvoltarea afacerilor

Tot mai multe companii se confrunta cu probleme de recuperari creante de colectare a sumelor datorate de catre consumatori sau contribuabili. Astfel:

  • 78% dintre proprietarii de companii din Romania considera ca platile intarziate sunt un real obstacol in calea dezvoltarii afacerilor, in angajarea de personal nou si in realizarea de venit;
  • Cu cat datoria este mai veche, cu atat gradul de colectare devine mai redus.

Avand in vedere aceste informatii, este evident ca apelarea la ajutorul unui avocat recuperare creante este cea mai simpla masura de a recupera datoriile. Apelati cu incredere la cabinetul de avocat Iasi "Duhnea Dana Elena"!